Aidiyetleriniz ve İrfanınız Olmazsa Bildikleriniz Hiçbir İşe Yaramaz....

Aidiyetleriniz ve İrfanınız Olmazsa Bildikleriniz Hiçbir İşe Yaramaz....

Günümüzde internet/sosyal medya insanlığa büyük bir hız kattı. Lakin bu hız bize yukarı çıkarken yardım etmiyor. Aksine tedenni edişimize ivme katıyor. Aynı zamanda büyük bir bilgi kirliliği oluşturan bu hızda özellikle gençler hakikatten uzak bilgilere yönelebiliyorlar. Artk bir bilgi paylaşıyorsunuz, anında binlerce insan okuyabiliyor. Gençlerimiz bu bilgilerin ayrımını yapmakta zorlanıyor. Ne yazık ki kötü niyetli veya değil bazı ilim adamları yanlış bilgilerle ünvanlarına dayanarak gençleri etkileyebiliyorlar. “Kader yok ! ” diyen bir alimin (!) arkasından gidebiliyor, “Miraç yok !” diyen bir profesörün sohbetlerine katılabiliyor gençlerimiz. Gençlerimize bu konuda tavsiyeleriniz nedir?

E.Sifil:Az önce de söyledim Ümmet-i Muhammed Ahir zamanda zihni bir bunalım yaşıyor.Aidiyetlerinden koptu.Tarih içinde hiç yaşamadığımız bir Halet-i Ruhiyye yaşıyoruz biz. Bu gençlerimizde çok daha fazla. Araştırdıkça ve bir şeyler öğrenmeye çalıştıkça daha tehlikeli oluyor günümüzde. Çünkü bilgi kirliliği var. Mesela o dediğiniz sohbetlerde gençler daha kolay kandırılıyor. Örneğin; aynı sohbeti o gencin ana/babası yahut nenesi/dedesi dinlese diyecek ki: “bu adam sapık!” Çünkü onların aidiyetlerle bağı hala az da olsa var. Çok bilmek irfan sahibi olmak değildir. Çok şey bilmek her zaman iyi değildir. Aidiyetleriniz ve irfanınız olmazsa bildikleriniz hiçbir işe yaramaz. 
Gençlerimize tavsiyem:

Dinledikleri sohbetleri, okudukları bilgileri önce bir sorgulasınlar. “Benim aidiyetlerime ters düşen bir şey var mı” diye bir sorsunlar. Eğer aidiyetlerine ters düşen bir şey varsa hemen o kişi ve bilgi hakkında hükmü versinler: Bunlar bize yaramaz !  



Ebubekir Sifil - Sözü Müstakim Kılmak 2,syf;53..60

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder